Den tjeckiska dynastin fastnar. Varje final kommer upp någon annan, beröm Pala

Tennisriket har fortfarande solida väggar, de gyllene tiderna fortsätter. Tjeckare utan superstjärnor Petra Kvitova och Karolina Pliskova dominerade igen Fed Cup, för sjätte gången på åtta år! I finalen i Prag slog kapten Petr Palas lag USA 3: 0.

Samma berömmelse, men en ny hjältinna. Vi har många av dem, ”sa Pála.

Kateřina Siniaková har nu blivit en nyckelfigur. “Amazing. Något speciellt, ”berättade hon, hennes känslor vrider sig som en centrifug. I den sista duellen mot Kenin slet hon när hon riskerade att förlora. Hon vände bort två svärd.Och slutligen blev hon den som bestämde sig för en annan stor fest för det här partiet.

Nästa och i en hel del sist. rapporterat av Lucie Safarova. ”Att se Barbara med tårar i ögonen på den tjeckiska nationalsången är exakt andan i Fed Cup. Det är detta som gör den här veckan annorlunda än resten av tennisåret, säger ITF-chefen David Haggerty, men samtidigt, efter Davis Cup-revolutionen, främjar det behovet av att förändra kvinnors konkurrens. .

Med det tjeckiska undantaget! “Dina stjärnor spelar hela tiden och det är fantastiskt,” erkände Haggerty och kapten Pala sa, “Jag gillar verkligen vad flickorna kommer att göra.Det är inte fotboll eller hockey där människor är tillsammans hela tiden. De har tävlat i över ett år och kämpar hårda strider mot varandra; det är så det ska vara, tennis måste ha en vinnare. Men när vi träffas kommer de att göra allt tillsammans för att lyckas. Kommer det att ändras?

Lost and Found 2018 kalv, men annars representerar hon och Kvitová liknande. “Jag tyckte om det på TV,” sa Pliskova.Kvitova då lagtävling kan provocera så lite som helst. “Jag har haft år, men jag planerar inte att avsluta ännu,” sa hon efter sin premiär som ersättare, eftersom hennes sjukdom försvagade henne i slutet av året. ersättning. Förbättrar fortfarande Siniak, som definitivt inte räcker för att bli den 31: e WTA-rankingsspelaren. Han och Siniak är världsledare och om deras samspel kvarstår kommer Pala att ha ett av de bästa dubbelparna någonsin: ”Jag litade på dem mycket. Det ökade teamet. ”

Krejcikova tog examen från Pragveckan som ersättare. Detta påminner om hur Siniak tittade in i laget förra året.En duell med Spanien för att få erfarenhet och vänja sig till allt liv och rörelse. Sedan som en improviserad ledare i semifinalen med USA, fortfarande utan överdrivet tryck. I november 2018 hade hon kommit till finalen, även om amerikanerna inte hade kommit i den starkaste möjliga sammansättningen.

“Jag uppskattar det verkligen”, sa hon. I elithundraden slutade året med en extra begåvad, men alltför ofta plågade Markéta Vondroušová och Kristýna Plíšková, lite fast i sin karriär.

Den sjunde titeln låter inte orealistisk

Mycket detalj bestämmer Fed Cup-kadern. Trötthet från turneringar eller önskan att värma upp.