Vad förde den första Říha-turneringen: ett nytt klimat och en vinst, oavsett (inte) det spelade ingen roll

Och också för att han under Karjala-turneringen till de tjeckiska reporterna i Hartwall Arena skildrade det tjeckiska landslaget på ett fruktansvärt sätt: ”Lagen är bara lite längre bort. Vi är den fjärde och vi kommer att behöva närma oss dem.

I invigningsavsnittet av Euro Hockey Tour slutade tjeckarna sist. Positiva från insatsen på isen?

Inte många av dem.

Kanske först efter två nederlag lyckades Říha mobilisera laget. “Även om segern i tabellen inte ändrar positionen, men pojkarna som spelade Euro Hockey Tour för första gången kommer att ge förtroende”, försäkrade målvakten Patrik Bartosak.

På lång sikt belastar inte landslaget problemen.Konfrontationer med de nordiska rivalerna – Sverige (2: 3) och särskilt Finland (0: 3) – visade tjeckiska brister i spelet. Under tryckfel vinkar. Överskott av olösta fel. Med få undantag osynliga inkräktare, frånvaron av differentiella spelare. Samtidigt som han nominerade var Říha desperat efter den eländiga nivån för ungdomarna som förtjänade en representativ inbjudan. möte. “Vi skulle vilja utvidga kadern till femtio spelare,” beskrev tränaren. “Vi vill skapa en tävling så att vi kan använda två eller tre femmor av dessa spelare vid VM.”Men det kommer att ta lång tid.

Ändå visas Říhs sätt att ta fram representationen ur dimman och tävla med stormakterna att få upp ett större antal talanger. “Jag tror att det här är rätt sätt,” säger tränaren.