Talande hästar: vad betyder det om Davy Russell rider en på Bangor?

Vad gör Davy Russell på Bangor för en åktur? Det här är bara en av frågorna som ställs inför punters idag, men en viktig del, eftersom irländaren är ombord på en tydlig favorit, Epalo De La Thinte, i stötfångaren som stänger Bangors kort. Vichai Srivaddhanaprabhas passion för hästar rosade bland tävlingar Läs mer

Det är typ av bokning som får dig att tänka: “Det här är säkert förväntat.” En enda ridgod på £ 169.85 är säkert inte tillräckligt för sig för att få Russell till Bangor On Dee, för alla att det kanske inte är den mest krävande resan som en irländsk jockey skulle kunna göra till ett brittiskt spår. Men vadslagningen skriker inte det fyraåriga, fjärde av åtta i en punkt att peka på för två veckor sedan är det i grunden förbi posten. Han öppnade på 9-4, drev lite, förkortade lite och är generellt 5-2 nu.Han kommer från Pat Doyle gården i County Tipperary som är 0/4 i stötfångare i Storbritannien och har en otrevlig 9% slagfrekvens i sådana tävlingar i Irland.

Russells engagemang fångar naturligtvis ögat, och jag tror att han vann en Grand National när han senast tävlade här. Men av någon anledning har han inte varit en av de killar som tränare når för när de har ritat en för en lågprofilad stötfångare. Han har bara vunnit fem sådana raser i Storbritannien i sin karriär, från 51 fästen, om Racing Post-statistiken är korrekt.Så jag skulle gissa att Doyle litar på honom och vill ha sin åsikt på Epalo De La Thinte, men att detta inte nödvändigtvis är en vinnare som väntar på att hända.

Min intresse för Bangor är i Cuddles McGraw (2.10) som hade tre snurrar över hindren fram till juni och har fått betyg på sina ansträngningar på den sfären för dagens nybörjarehandikapp. Det fanns ett löfte i dessa hinder, men den här femåringen har varit en chaser i tillverkningen och jag tar en chans på honom på 7-2. Han är inte snabb och kanske behöver han tre miles men det verkar för mig att Fergal O’Brien vet vad han gör med hästar som kampas på det här sättet.

På Pleasure (2.50) appellerar han till Pleasure 5-1 i ett handikapphinder.John Flint löpare är 0/9 över hinder så långt men det här steget upp till tre miles kan vara en stor hjälp för honom och döma förrän han avslutade en stayers race på Pontefract på plattan den här månaden. Tom O’Brien återvänder till sadeln för första gången sedan de var andra på Uttoxeter i maj förra året, när With Pleasure var knappt en fyraåring.

Nappen går på Catterick, där Illustrissime (1.25) är en allmän 2-1 skott i ett litet fält. Den här femåringen har gått på några få meter men slutligen gjort för Ivan Furtado efter en vind upp och ett steg upp i avstånd. Han är bara 4lb högre, tillbaka över samma kurs och avstånd. Snabbguide Chris Cooks tips för tisdag Visa Dölj