Du kunde ha förlorat mer än han kunde, instruerade Hamilton Verstappen

Men han förväntade sig inte, och han kraschade i Force India i ett hörn.

Liksom Force Indias ledarskap var Ocon övertygad om att han inte hade gjort något fel. ”Jag följde honom två varv och jag var mycket snabbare än honom i båda. Och eftersom jag enligt reglerna kan gå tillbaka till loppet även om jag går tillbaka en varv, så gjorde jag det, ”sade en fransk racer som slutar Racing Point Force India-laget och inte har något engagemang för nästa säsong.

Max Verstappen höll inte med. Han höll inte med. Han var av den uppfattningen att ryttaren en varv tillbaka inte hade något att störa på banan, för att sakta ner och komma ur hans väg. Han följde till och med honom in i groparna efter loppet, förolämpade honom och drev honom flera gånger. Ocon säger att han till och med försökte slå honom. ”Vi gjorde allt rätt idag.Han kommenterade senare Hamiltons ord. Jag antar att han inte tog dem för hjärtligt. “Det är lätt för honom att säga att han inte tappade sin seger,” sade den holländska ryttaren. “Visst, du kan säga ‘Max, du borde ha lämnat honom’.” Men vi tävlade inte tillsammans, så du förväntar dig inte det, ”tillade han.

Verstappen vet redan hur man ska straffas för incidenten. FIA beordrade honom att arbeta två dagars samhällstjänst. De måste tjäna dem under de kommande sex månaderna.