Sparta har ett nytt hem, vill sluta. Vad kommer då att vara med coach Janda?

När Petr Bříza, Spartas ordförande, talade om flytten, sa han. “Holešovická O2 arena” hördes två gånger från munnen av en tidigare legendarisk målvakt.

Traditionell hela huvudstaden i mer än 50 år lämnar Holešovice Arena, känd som Sportshallen. Och många Spartaner vänjer sig till nyheterna, Bchars “geografiskt” felaktiga uttalande är ett annat bevis.

Men en av klubbens chefer, förstås, O 2 arena som det nya Sparta-hemmet försvarar.

Med O 2 arenyen (Besport) har vi ingått ett femårigt exklusivt kontrakt.För Sparta innebär detta avtal ekonomisk stabilitet, och vi är mycket glada över att ha lyckats med dessa förhandlingar, säger Birch.

Så om konkurrens Slavia klev tillbaka in i Extraliga, O2 arena kommer förmodligen inte tillbaka…

Björk kommenterade också om en eventuell rekonstruktion av Tipsport Arena, där Sparta förblir anläggningar, huvudkontor och där hennes ungdomslag kommer att spela. “Efter långa debatter slutsatsen att den enda lösningen var att riva hallen och bygga en ny. Det skulle kosta miljarder kronor. “Enligt en spartansk chef kunde klubben inte finansiera den gamla salen. “Det finns så många problem som inte kan lösas”, säger Bříza, vars planer omfattar byggandet av ett träningscenter för Prag.Projektet antas stödjas av den tjeckiska olympiska kommittén och den tjeckiska sportorganisationen. “Jag hoppas att staden möter oss.”

Även om Sparta är en av de rikaste klubbarna i Tjeckien, har det spekulerats under de senaste ekonomiska svårigheterna. Sporten som innehar Prag, som äger klubben, påstås avskedade sina anställda. Företag kan missa pengarna från ryska partner efter Lva Prag på KHL.

Petr Speychal, chef för SHP, har emellertid starkt förnekat information om pengarproblem.Även i Facebook diskussionen tvekade inte att gräla med tidigare Spartan general manager Viliam Sivko.

“Sparta är och kommer att vara vårt flaggskepp holdingbolag. Vi har investerat mycket pengar i Sparta och vi kommer fortfarande att vara partners. Vi vill därför att de bästa klubbarna i landet “, säger Robert Speychal, hans bror och VD för SHP på tisdagens presskonferens.

Faktum är att klubben totala budgeten (120 miljoner), inklusive driften av utbildningssalar och kostnader för lag av alla kategorier minskade löner för spelare A-Team.Och redan inlett förhandlingar om nya kontrakt, vissa hockeyspelare för nästa säsong

. “Jag tror att här nu att stabilitet är – i fråga om anläggningar, ägare, finansiella och spelsajter”, säger tränaren Josef Jandač. Spartan tränare också löper kontraktet och det är oklart om det förlängs. Jandač skulle behöva vara efterföljaren Vladimir Vůjtka i egenskap av huvudtränaren av det tjeckiska laget. Redan med Vůjtkem arbetar som assistent.

“Det är Sparta sista chans till titeln? Det är skit, säger Jandac. “Sparta kommer att fortsätta att arbeta med andra tränare, andra spelare ändå ge dig samma frågor om Sparta kommer att ha de högsta ambitioner. Jag antar att det kommer att bli, eller hur?Sparta borde vara en av juvelerna av tjeckisk hockey under lång tid. “Beslutet att stanna i Sparta måste komma under det kommande året. “Det är inte att vänta på att Jandak ska vinna finalen eller att vinna titeln. Klubben måste vara säker. Men termen är ännu inte given, det är dags, säger han.

Press på Janda varje år är enormt. Trots allt har Sparta varit förgäves för titeln sedan 2007, och på sommaren har spelaren inte förändrats avsevärt. Detta är skillnaden från det förflutna. “Vi kommer till förra säsongen” sa Jandač.

Efter semifinalen är det dags att gå in i kampen för titeln.Det nya spartanska hemmet skulle förtjäna glänsande dekoration i form av Masaryk Cup.