Sagan på den dimmiga Albion var ett mysterium

Sagan på den dimmiga Albion var ett mysterium som vi fortfarande inte förstår. Vad var anledningen till ett sådant övertygande spel? Ett mystiskt trauma som ingen har pratat om eller en sjukdom? Kanske tränare som inte kunde och inte ville utveckla spelarens talang? Oavsett vad det var och inte vant vid det regniga Englandet, återvände Sergei till sitt hemland, där allt var bekant och förståeligt.

I “Dynamo” spelades han på en djup roll, men han gjorde fortfarande så många som 13 bollar och gick in i listan över toppscorer. I landet namngavs han årets bästa spelare. Han var 32 år gammal, men han fortsatte att visa den klass som han hade väntat på i alla dessa år.

I Kiev-klubben spelade Rebrov fram till 2008 och gjorde 20 mål under den tiden, vilket gjorde att han kunde bli en av de mest hamrande spelarna i landet. Under 2008, vid en ålder av 34, kom Rebrov överens om att lämna Dynamo igen och försöka sin tur i Kazan Rubin. Tyst avgång hände inte: han deltog aktivt i klubbens liv, spelade i 24 av de 30 matcherna i säsongen och vann den första för lagmästerskapstiteln.

I juli 2009 meddelade Rebrov att han avslutade sin karriär. Hans nästa steg var att återvända till Dynamo-positionen som assisterande reservtränare. Under hela sin karriär gjorde han 145 mål för klubbar och 15 mål för 75 landslagslag.

I 2014 ledde Rebrov huvudlaget. Han började mycket framgångsrikt – utan tvekan hjälpte han i det här läget av den stora Valery Lobanovsky. Den första uppnåendet av Sergei i coachingfältet var Cup of Ukraine, och ett år senare – en dubbel. I säsong-2015/16 blev laget igen mästare, vann Super Bowl och gick till Champions League-play-offs. Hittills har “Dynamo” inte klättrat här i 15 år. Rebrov så väl konsulterat att tidningen FourFourTwo två år i rad kallade honom en av de 50 bästa tränarna i världen.