För första gången började världen spekulera om Falcos möjligheter

För första gången började världen spekulera om Falcos möjligheter, när han gick i “Porten” vid 23 års ålder. Han förlorade inte tiden: scorar 41 mål för 51 matcher, vann han Europa League 2011 och flyttade till Atletico för 40 miljoner euro.

Detta var den bästa perioden av hans karriär: i huvudstadslaget gjorde han utan trötthet, med 52 mål i 68 matcher. År 2012 var han den bästa målaren i Europa League, som så småningom vann i andra året i rad. I efterföljande Super Bowl gjorde han ett “Chelsea” hatt-trick. Då tribunen mindes hjältemod Ronaldo, som också en gång på egen hand demonteras bit för bit, “Manchester United” till “Old Trafford”.

År 2013 betalade Monaco 60 miljoner euro till Radamel. Början var lagd, och i 17 matcher fastade “Tiger” nio mål.

Året efter mötte han den första motståndaren, som inte kunde slå: en knäskada, mottagen i franska cupen, mottogs sex månader före VM. Det finns inget att göra: det talentfulla colombianska laget lämnades utan talisman, vilket även i “Monaco” upphörde att betraktas som ledare. Som ett resultat hyrdes han av United, som var desperat kortfattad av en scorer. Men hyran visade att grandees inte är för Falcao.

I de “röda djävulerna” såg Radamel dåligt ut. Aldrig tidigare hade han varit så tandlös, och ganska snabbt blev huvudstjärnan till en affärsinnehavare. Hjälpte inte, och det var utan honom, wards Louis van Gala ut dåligt. Ännu värre var att skadorna inte lämnade colombianska, som snabbt flyttade från Manchester till London, där han var glad över Chelsea.