Bisarre uteslutning, sedan eufori. Nordirland delar två poäng från euron

Men under lång tid såg det ut att hemmabaserade fans skulle bli besvikna på Windsor Park i Belfast. Segern skulle ha flyttat dem till mästerskapet, men laget var nervöst. Ungarna, efter misstaget av målvakten McGovern, körde och tiden var snabb. När hon slutade den tredje minuten av extra tid, läktaren exploderade av glädje. Hem

Den här gången kunde inte hålla bollen av målvakten Kiraly, devětatřicetiletý veteran som, som vanligt, fångad i en baggy grå träningsbyxor. Även om han kunde vispa dem till goalpost, men slaget från kanten av lådan och precis börjat ta slut anfallaren Lafferty sade till titeln på hjälten för dagen: ballongen hade en lång ben, men det kan effektivisera liggande över målvakten.

Det var inte en slump att han bara fick sig själv.Om du har en nordirländska en stjärna, är det tjugosju anfallaren, som har de kvalifikationer som lyckats göra mål sju mål. Tack vare honom, nu får du ön landet av de återstående två matcherna mot Grekland och Finland två punkter.

Lafferty men i slutändan inte ens vara på planen, ville tränaren Michael O Neill för att ladda ner. “Jag ersatte honom nästan på 0: 0. Det var hans styrka för att han inte spelade under säsongen “, förklarade tränaren. “Men sedan fick vi målet och jag visste att jag var tvungen att spela två strejkande.”

Lafferty och förblev på fältet, till skillnad från lagkamraten Chris Baird. Han var tvungen att gå ut ur gräsmattan för den pittoreska uteslutning som han länge hade undrat.Det är sant att något sådant inte ses ofta i fotboll.

Baird fouled vid hälften av sin motståndare, gav turkiska domaren Cuneyt Cakir ungarna en fördel. Han bröt av en annan Bairds foul, och domaren räknade de två interventionerna snabbt. Han tog det första gula kortet, den erfarna försvararen var redan förvånad. Utan att återvända till fickan plockade han henne en sekund efter en sekund och följde uteslutningen. “Jag har inte sett något sådant hela mitt liv,” sa coach O Neill. “Om Chris visste att han hade gult för första foul, hade han aldrig gjort den andra. Det var ett mycket rigoröst och bisarrt beslut, för det kunde ha varit ett drag! Men spelarna visade en stor karaktär och klarade det. ”

Baird kommer troligen att missa nästa match, precis som Lafferty.Han gjorde det till 3 – 1 för första målet. “Det var verkligen dumt,” bad han om ursäkt efter matchen. “Jag var mycket angelägen domare såg det på rätt sätt.”

Han tror dock att även utan lagkamrater förfarande gräva. “Fans ville ha en fest på måndag, men champagnen är fortfarande kyld. Vi kommer att kämpa till slutet “sade han till hela laget.

” Vi är i en bra position. Om någon i början av de kvalifikationer som erbjuds en fyrgradig gap på tredje plats i två matcher före utgången av kursen tog vi det “, sa tränaren O Neill.

Dock under hans ledning landet första Euro George Best ever? Han är så nära honom som någonsin tidigare.